Παρασκευή, 10 Μαρτίου 2017

Κύκλος ενημερωτικών συναντήσεων του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλη και μελών του ΔΣ με αιρετούς σε όλη τη χώρα για την προωθούμενη διοικητική μεταρρύθμιση
Γ.Πατούλης: «Η Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης, για αυτό απαιτείται ενότητα, σύμπνοια και επαγρύπνηση από όλους»

 Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ.Πατούλης μαζί με επικεφαλής των παρατάξεων και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης  την ερχόμενη Κυριακή, 12 Μαρτίου, ξεκινάνε κύκλο ενημερωτικών συναντήσεων με αυτοδιοικητικούς φορείς  σε όλη την Ελλάδα, με αντικείμενο τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης Α ’βαθμού απέναντι στις προωθούμενες κυβερνητικές αλλαγές στον Καλλικράτη.
Στόχος των συναντήσεων είναι να υπάρξει διάλογος με όλους τους αιρετούς Α’ Βαθμού  και να προσδιοριστεί το πλαίσιο των αντιδράσεων που θα πρέπει να διαμορφωθεί απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές που περιορίζουν σημαντικά τη δυνατότητα των τοπικών κοινωνιών να αποφασίζουν για τον τόπο τους.
Ειδικότερα το πρόγραμμα των περιοδειών έχει ως εξής:
12 Μαρτίου 2017
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης
Δημοτικός Χώρος:      Συνέντευξη τύπου: 16.30                Γενική Συνέλευση: 18.30


13 Μαρτίου 2017
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Περιφέρεια Ηπείρου


14 Μαρτίου 2017
ΠΑΤΡΑ
Περιφέρειες: Δυτικής Ελλάδας – Ιονίων Νήσων
Ξενοδοχείο Αστέρας:      Συνέντευξη τύπου:12.00             Γενική Συνέλευση: 13.0015 Μαρτίου 2017
ΤΡΙΠΟΛΗ
Περιφέρεια Πελοποννήσου
Ξενοδοχείο
Αποστολοπούλειο:      Συνέντευξη τύπου:10.30  Γενική Συνέλευση: 11.0017 Μαρτίου 2017
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περιφέρειες: Κεντρικής – Δυτικής Μακεδονίας
Ξενοδοχείο Grand Hotel: Συνέντευξη τύπου:12.00  Γενική Συνέλευση: 13.00

20 Μαρτίου 2017
ΚΑΜΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ
Περιφέρειες: Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας


22 Μαρτίου 2017
ΑΘΗΝΑ
Περιφέρειες: Αττικής – Βορείου Νοτίου Αιγαίου – Κρήτης
Ξενοδοχείο Τιτάνια

Σε μήνυμα του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τονίζει τα εξής:
«Η τακτική της κυβέρνησης να νομοθετεί για εμάς χωρίς εμάς πρέπει να σταματήσει. Η Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης, για αυτό απαιτείται ενότητα, σύμπνοια και επαγρύπνηση από όλους. Ήρθε η ώρα για την υιοθέτηση ενός νέου μοντέλου οργάνωσης και λειτουργίας, που θα οδηγεί στη δημιουργία ενός σύγχρονου, επιτελικού κράτους, με αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και οικονομικών πόρων, από την Κεντρική Κυβέρνηση προς την Αυτοδιοίκηση και τους Δήμους. Δεν θα επιτρέψουμε να γίνει η Αυτοδιοίκηση κομματικό λάφυρο κανενός. Η ΚΕΔΕ επιμένει στις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών».