Σάββατο, 22 Απριλίου 2017

Γ. Πατούλης, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε. και Δήμαρχος Αμαρουσίου: Ώρα ευθύνης για την κα Φωτίου Να αναλάβει τις ευθύνες της και να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της λειτουργίας του Σικιαρίδειου Ιδρύματος.


Με αποκλειστική ευθύνη της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και προσωπικά της κας Φωτίου, δεκάδες παιδιά με νοητική στέρηση θα στερηθούν το σχολείο τους.

Η αδικαιολόγητη πολιτική επιλογή της κας Φωτίου να μην χρηματοδοτηθεί από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου της, ως έχει υποχρέωση, το ΣικιαρίδειοΊδρυμα, οδηγεί στο αιφνιδιαστικό κλείσιμο  του,  στο χώρο του οποίου λειτουργούν τον 1ο Ειδικό  Δημοτικό και 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Αμαρουσίου.

Στις δύο αυτές Σχολικές Μονάδες φοιτούν περισσότερααπό 80  παιδιά με ειδικές ανάγκεςτα οποία θα έπρεπε να προσέλθουν  τη Δευτέρα κανονικά για την έναρξη των μαθημάτων, μετά τις διακοπές  των εορτών του Πάσχα. Όμως αυτό δεν θα μπορεί να γίνει, εξαιτίας της αναστολής λειτουργίας του  Σικιαριδείου  ιδρύματος.

Όπως μας ενημέρωσε ο Διευθυντής του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου κος Αθανάσιος Γρίβαςη αναστάτωση που θα προσκληθεί σε αυτά τα παιδιά είναι παρά πολύ μεγάλη και δημιουργεί αρκετά προβλήματα στην καθημερινότητα τουςH κατάσταση αυτή μας προσβάλλει όλους, αφού στερούμε από παιδιά που έχουν ανάγκη την έμπρακτη στήριξη μας το δικαίωμά τους να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και τη δημιουργική απασχόληση. 

Η αδιαφορία της κας Φωτίου για το Σικιαρίδειο Ίδρυμα δεν είναι το μόνο πρόβλημα, αφού ήδη σήμερα εκατοντάδες εργαζόμενοι στις δομές φτώχειας των Δήμων σε όλη την Ελλάδα παραμένουν απλήρωτοι για πέντε μήνες και χωρίς δουλειά.

Η ευθύνη για την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους και το κλείσιμο πολύτιμων κοινωνικών δομών όπως το Σικιαρίδειο αλλά και οι δομές φτώχειας έχουν ονοματεπώνυμο, αυτό της κας Υπουργού.

Ως Δήμος εκφράζουμε τη λύπη και την αγανάκτηση μας για τη δυσάρεστη εξέλιξη, αφού το προηγούμενο διάστημα οι υπηρεσίες μας είχαν έμπρακτα αγκαλιάσει  τα παιδιά του Σικιαρίδειουκαλύπτοντας ως Δήμος τα λειτουργικά έξοδα των  Σχολικών αυτών Μονάδων, πλην των εξόδων του Ηλεκτρικού ρεύματος.  

Στηρίξαμε με κάθε τρόπο τη μεγαλύτερη, ίσως δομή πρωτοβάθμιας ειδικής εκπαίδευσης  και θα συνεχίζουμε  να τη στηρίζουμε πιστεύοντας στις  αρχές τις ισότιμης εκπαίδευσης και των ισών ευκαιριών για όλους. 

Καλούμε την κα Φωτίου να αναλάβει τις ευθύνες της και να διασφαλίσει τη χρηματοδότηση της λειτουργίας του Σικιαρίδειου Ιδρύματος.