Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Τα ωραιότερα και γνωστότερα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη απόλαυσαν οι θεατές στο Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου


Στα πιο αγαπημένα λαϊκά και λυρικά τραγούδια του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη ήταν αφιερωμένη η συναυλία που έδωσε στο Αίθριο Θέατρο η Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», με ερμηνευτές τον Κώστα Μακεδόνα και τη Ζωή Παπαδοπούλου, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου.
Το πρόγραμμα τα είχε όλα. Λαϊκά, ζεϊμπέκικα, επαναστατικά, αλλά και λυρικές, μελαγχολικές εξαίσιες μελωδίες του συνθέτη. Με τις εξαιρετικές ερμηνείες τους οι τραγουδιστές και η δεκαμελής ορχήστρα από καταξιωμένους μουσικούς χάρισαν μια βραδιά γεμάτη κέφι, ρυθμό και συγκίνηση. Οι θεατές εξέφρασαν απλόχερα τον ενθουσιασμό τους, χαρίζοντας το θερμό χειροκρότημά τους.  

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης παρακολούθησε τη συναυλία μαζί με την οικογένεια του, τη σύζυγο του κα Μαρίνα Πατούλη-Σταυράκη, επικεφαλής του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων, Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ , Δημοτική Σύμβουλο Λυκόβρυσης – Πεύκης και το γιό τους Αλέξανδρο.  
Χαιρετίζοντας τους παριστάμενους ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στο ανεπανάληπτο έργο του μουσικοσυνθέτη μας Μίκη Θεοδωράκη που όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «αφήνει ανεξίτηλο το ίχνος του στην ιστορία του τόπου μας». 
Παράλληλα, συνεχάρη από καρδιάς τους μουσικούς της Ορχήστρας «που επάξια αναδεικνύουν το συνολικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη», καθώς και τον Κώστα Μακεδόνα και τη Ζωή Παπαδοπούλου για το ερμηνευτικό τους ταλέντο. 
Εκφράζοντας επίσης τις ευχαριστίες του προς τους παριστάμενους που τιμούν με την παρουσία τους το Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου, υπογράμμισε ότι «θα ακολουθήσουν και άλλες σημαντικές βραδιές πολιτισμού, παρέα με εξέχουσες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού κόσμου».                         

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης η Αντιδήμαρχος Ρένα Χαλιώτη, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ Νικόλαος Πέππας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Βλάχου- Σταματάκη, Πέτρος Κόνιαρης και Δημήτρης Σμυρνής.

Το Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου συνεχίζεται σήμερα Τρίτη 4 Ιουλίου 2017, με την παράσταση  CAVEMAN - το μακροβιότερο σόλο σόου στην ιστορία του Broadway, με τον Θανάση Βισκαδουράκη.
 Αίθριο Θέατρο (Κηφισίας 219), ώρα έναρξης 9:00 μ.μ.