Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 2 Μαΐου, το 1ο CityLab στην Χαλκίδα στο πλαίσιο του Μαραθωνίου Καινοτομίας CITY CHALLENGE – crowdhackathon #smartcity που διοργανώνει η ΚΕΔΕ από τις 28 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου στην Αθήνα


Γ. Πατούλης, Πρόεδρος ΚΕΔΕ: «Ο Μαραθώνιος Καινοτομίας είναι μέρος της προσπάθειας της ΚΕΔΕ για να μείνουν οι νέοι επιστήμονες και επιχειρηματίες μας στην χώρα μας. Να αντιμετωπιστεί με πράξεις, κι όχι με λόγια, το φαινόμενο “brain drain»

 

 

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα το 1ο CityLab του Μαραθωνίου Καινοτομίας CITY CHALLENGE – crowdhackathon #smartcity που διοργανώνει η ΚΕΔΕ από τις 28 Ιουνίου έως την 1η Ιουλίου στην Αθήνα, για τις Έξυπνες Πόλεις και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

 

Στην διοργάνωση συμμετείχαν νέοι προγραμματιστές, φοιτητές, μαθητές, ιδιώτες από την ευρύτερη περιοχή καθώς και εκπρόσωποι του Δήμου, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και της Cosmote Innovation Enabler.

Στο CityLab της Χαλκίδας παρουσιάστηκαν παρουσία του Δημάρχου Χαλκιδέων κ. Χρήστου Παγώνη και του Γενικού Γραμματέα κ. Τηλέμαχου Μωραίτη καινοτόμες ιδέες και συστήματα για τη βελτίωση της πόλης. 

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης με αφορμή την έναρξη της διοργάνωσης σε μήνυμα του επισημαίνει τα εξής:

«Το  CITY CHALLENGE – crowdhackathon #smartcity, είναι μέρος της προσπάθειας της ΚΕΔΕ για να μείνουν οι νέοι επιστήμονες και επιχειρηματίες μας στην Χώρα μας. Να αντιμετωπιστεί με πράξεις, κι όχι με λόγια, το φαινόμενο “brain drainΣε αυτό το πλαίσιοκαθιερώσαμε, όπως δεσμευτήκαμετον Μαραθώνιο Καινοτομίας της ΚΕΔΕ ως ετήσιο θεσμό  για την υποστήριξη του ψηφιακού μετασχηματισμού των πόλεων και την ενεργή στήριξη της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Φέτος με τα περιφερειακά εργαστήρια πηγαίνουμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και δίνουμε την ευκαιρία σε κάθε νέο να συμμετέχει, να δημιουργήσει και να διακριθεί. Παράλληλα διοργανώνουμε Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα τις έξυπνες πόλεις καλλιεργώντας τη συλλογικότητα, την επιχειρηματική δημιουργία και τις τεχνολογικές δεξιότητες των μαθητών μας. Η Ελλάδα της δημιουργίας είναι εδώ, την αναδεικνύουμε και διαμορφώνουμε μαζί τις προϋποθέσεις για να προχωρήσουμε όλοι μαζί σε μια καλύτερη εποχή».

Από τη διαδικασία που πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα προκρίθηκαν οι ακόλουθες ομάδες για να συμμετέχουν δωρεάν με έξοδα του Δήμου στον Μαραθώνιο που θα γίνει τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχοςστην Αθήνα, διεκδικώντας τα χρηματικά βραβεία συνολικής αξίας 20.000 ευρώ.

 

1. Evripos Stream Forecast, ολοκληρωμένο σύστημα στιγμιαίας απεικόνισης των θαλάσσιων ρευμάτων.
2. E-Tanagrea, μαθητές προερχόμενοι από το ΓΕΛ Σχηματαρίου παρουσίασαν εφαρμογή για την ηλεκτρονική απεικόνιση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Τανάγρας.
3. Δίκτυο Μέτρησης Σταθμών Φυσικού Αερίου, ολοκληρωμένο σύστημα για την καταγραφή των βλαβερών ουσιών που εκβάλλονται στην ατμόσφαιρα ανά σταθμό φυσικού αερίου.

Οι υπόλοιπες πόλεις στις οποίες θα διοργανωθούν τα τοπικά εργαστήρια είναι οι εξής: Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Ρόδος, Πάτρα, Τρίπολη, Σάμος, Μυτιλήνη, Ηράκλειο, Χανιά, Λάρισα, Τρίκαλα, Σύρος, Ξάνθη, Λαμία και Κως