Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2018

Με τη θεατρική παράσταση «Η Δίκη του Σωκράτη» συνεχίζεται η 2η ημέρα του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2018Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018, 9 μ.μ. - Αίθριο Θέατρο (είσοδος ελεύθερη)

Με τη θεατρική παράσταση «Η Δίκη του Σωκράτη» συνεχίζεται η 2η ημέρα του Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2018. Η ρηξικέλευθη παράσταση, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, ανεβαίνει στο αίθριο θέατρο με τον Γιάννη Μόρτζο και πέντε ακόμα ηθοποιούς.
Απώτερο στόχο έχει να καταστήσει εύληπτα από τον μέσο θεατή τα διαχρονικά μηνύματα που εμπεριέχονται στον αρχαιοελληνικό φιλοσοφικό στοχασμό με επίκεντρο την ιστορική και τόσο καθοριστική δίκη και καταδίκη του μεγαλύτερου φιλοσόφου στοχαστή Σωκράτη.

Οι ιδέες του Σωκράτη που αποτελούν μια πολύτιμη παρακαταθήκη του παγκόσμιου πνευματικού πολιτισμού, όπως προβάλλουν μέσα από τον θείο λόγο του Πλάτωνα, του Ξενοφώντα και τον νευρώδη, καυστικό και χιουμοριστικό λόγο του Βάρναλη, αναδύονται ανάγλυφα κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης και ταξινόμησης του υλικού για τη συγγραφή της διπλωματικής εργασίας μιας φοιτήτριας κι ενός φοιτητή.

Η δημιουργική συζήτηση που θα έχουν με τους φοιτητές αποτελεί έναν πρωτότυπο και συνάμα ευχάριστο τρόπο γνωριμίας του θεατή με το πνευματικό μεγαλείο του αρχαίου Έλληνα φιλοσόφου.

Η παράσταση στοχεύει και στην παράλληλη αποτύπωση της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας με έναν ιδιαίτερο τρόπο, αναδεικνύοντας την ενότητα της ελληνικής ιδιοσυγκρασίας ανά τους αιώνες. «Με το πρόσχημα της αρχαίας Ελλάδας και της σωκρατικής φιλοσοφίας σατιρίζεται η σημερινή αντιδραστική Ελλάδα και η «κοινή γνώμη» του κοπαδιού και των «προδομένων Ελλήνων» (όπως θα έλεγε ο Σολωμός) που η κυρίαρχη τάξη τους τυφλώνει τόσο επιτήδεια ώστε να μην μπορούν να βλέπουν και να κατανοούν την πραγματικότητα».

Κύριος Χορηγός του Φεστιβάλ είναι η εταιρία Α. Ισμαήλος Α.Ε
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα 91.6
FM – 105.8 FM, Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 FM, Sfera 102.2 FM, Μουσικός 98.6 FM, POLITISGROUP, Realfm97.8, Real.gr, Attica TV, monopoli.gr

Προπώληση εισιτηρίων:
·         Μέσω διαδικτύου, στο www.viva.gr και στο τηλ. 11876.
·         Στο Viva Spot στο Σύνταγμα (7 ημέρες την εβδομάδα 09.00 – 21.00)
·         Στα καταστήματα Media Markt, Reload Stores, Seven Spots, Βιβλιοπωλεία Ευρυπίδης
·         Στο Δημαρχείο Δευτέρα – Παρασκευή 10 π.μ. – 2 μ.μ.
·         Στη Λεωφ. Κηφισίας 219 – Αίθριο Θέατρο, την ημέρα της εκδήλωσης και βάσει διαθεσιμότητας
Συντονιστείτε με το Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2018 στο διαδικτυακό τόπο www.festivaldimouamaroussiou.gr και στο Facebook / Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου.